Leden aan ’t woord

Marja van der Plas, kraamverzorgende en borstvoedingscoach

Leden aan 't woord

Hallo,

Ik wil me even voorstellen. Ik ben Marja van der Plas, ruim 15 jaar kraamverzorgende waarvan 6 jaar als zelfstandige.

Vier jaar geleden heb ik de opleiding borstvoedingscoach gedaan. Dit vind ik een verrijking voor mijn vak. Heel fijn om tijdens het kraambed al bij het kleinste probleem in te kunnen grijpen en niet op visite en advies van een verloskundige te hoeven wachten. Ik stel haar wel altijd op te hoogte van de interventies. Heel fijn is dan om te merken dat ik hun vertrouwen heb.

Het is niet dat ik alles weet en op kan lossen. Regelmatig heb ik ook contact met een lactatiekundige

Toch vond ik het jammer dat ik mijn kennis alleen kon delen tijdens het kraambed en nog een paar weken daarna als vraagbaak en ondersteuning.

Omdat er in mijn regio, Katwijk en omstreken, vraag ontstond naar voorlichting voor zwangere omdat de LK van de regio daarmee gestopt is, pakte ik die kans om mijn kennis over te dragen aan de groep die daarjuist zo’n behoefte aan heeft. Samen met mijn collega zzp kraamverzorgende en Borstvoedingscoach, Jacqueline Plokker, zijn we een presentatie gaan maken.

Inmiddels geven we elke 3 weken een infoavond in samenwerking met 4 VK praktijken op 5 locaties. Dit is echt super leuk om te doen. En krijgen dit weer terug van de VK’s

Ik ben heel blij met de VSBB. Regelmatig wordt er gezorgd voor bijscholingen en symposia. Ik probeer deze zoveel mogelijk te volgen. Natuurlijk omdat ik de accreditatie nodig heb voor de kraam en de coach, maar ook omdat ik van deze bijeenkomsten echt elke keer wat opsteek. Zeker aan te raden.

Wil je zelf aan ’t woord?

Heb je zelf iets te melden voor deze pagina stuur je tekst + foto dan naar info@vsbb.nl o.v.v site content leden aan ’t woord.